Joke Sannen

Kandidaat

Joke Sannen is afkomstig van Bel (°1981). Ze was daar van haar 6de tot en met haar 22ste bij de chiro, eerst als lid, later in de leiding. In 2004 maakte ze de oversteek naar het centrum van Geel en vestigde ze zich in Elsum.

Ze volgde een bachelor lerarenopleiding in Thomas More Vorselaar (Engels, economie en informatica) en trok ‘op Erasmus’ naar Portugal, waar ze een zekere Stijn leerde kennen. Ze verloor haar hart aan dat land, en aan die Stijn desnoods nog meer. Ze hebben drie schatten van kinderen: Nore (14), Nette (12) en Rien (7).

Professioneel is Joke opvoeder en leerlingenbegeleider in het Secundair Onderwijs op het domein van het revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren in Pulderbos. Ze staat bekend om haar behulpzaamheid en ze is altijd paraat voor een babbel. Bovendien heeft ze een groot hart voor mensen met een beperking.

Joke houdt van bio en fair trade, en ze kiest waar mogelijk voor lokale producten. Niet te verwonderen dus dat ze actief is in de Wereldwinkel, als winkelier en lid van de stuurgroep. Maar ze wordt ook blij van een wandeling met haar hond (en de daarbij horende avonturen op de hondenschool), of van een gezellig café-moment onder vrienden.

Ecologie en eerlijke handel zijn prioriteiten voor haar, maar ze gaat ook met veel overtuiging voor een stad waar kinderen veilig kunnen spelen en fietsen, waar niemand uit de boot valt en er aan iedereen kansen worden geboden.