Groene lijst voor 14 oktober

10 Juli 2012

De lijst van GROEN voor 14 oktober in Geel: een sterke mix van ervaring en nieuw talent! Tijdens de ledenvergadering van woensdag 4 juli werd de lijst goedgekeurd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lokale afdeling van Groen stelt u graag en met trots de eerste namen van deze lijst voor.De lijst wordt aangevoerd door Jeroen Dillen. Door vriend en vijand erkend voor zijn werk in de gemeenteraad staat hij garant voor dossierkennis, degelijkheid en doorgedreven oppositiewerk. Constructief en opbouwend waar het kon, maar kritisch waar het moest.  Het spreekt voor zich dat Groen deze sterke troef uitspeelt en daarom de lijst door Jeroen Dillen laat trekken. Jeroen is psycholoog van opleiding en professioneel actief als netwerkcoördinator voor het regionale zorgnetwerk GGZ Kempen.

Uit de groep die Jeroen ondersteunde in het stevige oppositiewerk worden Tinne Van Gelder en Koen Thibau naar voor geschoven voor plaats twee en drie.

Tinne Van Gelder is afkomstig uit Bel en actief in het culturele leven. Ze heeft een voorliefde voor poëzie gaande van zelf voordragen tot het jureren van wedstrijden. Naast haar werk als coördinator in een drukkerij is ze creatief aan de slag in haar eigen naaiatelier. Tinne is een "madame" die de culturele polsslag van de stad goed aanvoelt. Als moeder van twee dochters is ze ook actief in een oudercomité en schoolraad. Tinne is er van overtuigd dat er nog heel wat te bewegen valt voor jeugd en cultuur in onze stad en wil deze uitdaging graag aangaan.

Koen Thibau is zowel beroepsmatig als in zijn vrije tijd gepassioneerd bezig met groenbeheer. Hij is kernlid van Natuurpunt en conservator van het natuurgebied Zammelsbroek. Met Koen halen we de natuur op onze lijst. Mede door zijn ervaring en kennis kunnen we onze groene en duurzame toekomstvisie voor Geel verder ontwikkelen.

Met deze en andere nieuwe namen maken we duidelijk dat Groen een aantrekkingspool is voor nieuw politiek talent. We hebben er alle vertrouwen in dat zij ook zullen uitgroeien tot sterkhouders in de lokale politiek. Zonder nu al de ganse lijst bekend te maken, vertellen we u graag dat er ook aan ervaring geen gebrek is. Zo kunnen we onder meer rekenen op de ervaring van Leo Riemis (voormalig gemeenteraadslid), Ethel Brits (voormalig provincieraadslid) en advocate Monique Claes (gemeenteraadslid tot 2006) die de lijst zal duwen.

Groen Geel gaat met deze mensen naar de verkiezingen met een programma dat focust op onder meer duurzame verstedelijking en mobiliteit, betaalbare huisvesting, kwaliteitsvolle publieke ruimtes en een actief sociaal beleid.  

Groen heeft sinds 2006 één gemeenteraadslid maar legt de lat hoog en gaat resoluut voor drie zetels. "Twee zetels is goed, maar we mikken op drie," zegt Jeroen Dillen.

Meer info: Jeroen Dillen, gsm 0498 93 24 10