Marc Van Ryne

Kandidaat

Marc Van Ryne werd in Leuven geboren. Hij heeft daar gewoond, geleefd, gefuifd en nog gestudeerd ook.

Hij begon in 1980 een carrière bij defensie. Na de militaire school vertrok hij in 1982 naar Duitsland, waar hij eerst in Soest en later in Keulen/Spich gelegerd was. In 1997 kwam hij terug naar België, na 8 keer van kazerne en 5 keer van woonplaats te zijn veranderd.

Ondertussen huwde hij met Liliane en hebben ze samen een flinke zoon. Ook hun beide stiefzonen en (stief)schoondochters zorgen voor het nodige leven in de gezinsbrouwerij.

Marc is een man van vele hobby’s: alle cafésporten liggen hem. Hij is dan ook lid van een plaatselijke biljartploeg. Zijn passies bevinden zich echter op het sportieve vlak. Joggen, fietsen, mountainbiken en wandelen doet hij dagelijks.

Na zijn terugkeer in België stapte Marc in Oud-Turnhout in de lokale politiek, eerst achter de schermen. Na zijn verhuis naar Landen maakte hij in Leuven deel uit van het provinciaal bestuur van Groen. Toen hij een achttal jaar geleden in Geel kwam wonen, gooide hij zich ook hier in de plaatselijke politiek. Hij ijvert nog altijd voor gezonde, leefbare en veilige steden en focust op groene thema’s zoals milieu (o.a. de afvalproblematiek) en mobiliteit.