Valentrein

14 Februari 2018

Valentrein

Het openbaarvervoer

Naar jaarlijkse gewoonte doopt Groen vandaag Valentijn om tot Valentrein. Groen Geel steekt tijdens de ochtendspits alle pendelaars in het station van Geel een hart onder de riem steken. "Nergens in Europa doen mensen zo lang over hun woon-werk-verplaatsingen als in ons land," zegt Kim Volders van Groen Geel, "dat kan en dat moèt anders. Nochtans biedt het openbaar vervoer het antwoord op heel wat uitdagingen waar we voor staan: de klimaatverandering, luchtvervuiling, files enzovoort. In plaats van pendelaars te laten sukkelen, moeten ze maximaal ondersteund worden.  moet opnieuw de meest logische keuze worden. Daarom vraagt Groen voor een grondige upgrade van het openbaar vervoer: een vermindering in pendeltijd en een verbetering van de pendelkwaliteit."
Groen wil de pendeltijd tegen 2030 met een kwart verminderen, door te investeren in meer en stipter openbaar vervoer, meer en betere realtime-informatie voor pendelaars, fietssnelwegen voor wie korte afstanden doet en meer mogelijkheden tot telewerken. Bovendien wil Groen werk maken van kwalitatieve pendeltijd met propere en aangename voertuigen en stations, voldoende plaats voor elke pendelaar en diens wensen.
Groen Geel bedankt vandaag de honderden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen door Valentreinskaartjes en lekkere hartenkoekjes uit te delen.
Pendelaars kunnen hun klein pendelgeluk delen met de hashtag #valentrein en zo een treinreis winnen.
"We willen pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en Groen wil ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt." besluit Kim Volders